Aktiviteter i vår

Kära Drakeseglare,

I vår arrangerar vi ett flertal aktiviteter som förberedelser inför en ny säsong på vattnet. Som tidigare koncentrerar vi dessa till Göteborg och Långedrag (GKSS) under våren varefter vi flyttar upp till Marstand i juli, augusti och september.

Först ut är klubbkvällen hos North Sails följt av Bryggsegling för nytillkomna och etablerade seglare samt Träningshelg och Vårdraken på GKSS. Inbjudningar med anmälan till respektive aktiviteter går ut senare men markera datum i kalendern redan nu!

Medlemsavgift 2024

Medlemskapet i Svensk Drakklubb är obligatoriskt för alla aktiva rorsmän och gastar och hjälper klubben att arrangera våra olika aktiviteter. Avgiften bidrar också till arbetet med att representera svenska intressen internationellt genom IDA (International Dragon Association) dit vi betalar en avgift baserad på antalet aktiva båtar.

I år har ni fått e-post från vår eminente kassör Mikael Ring med fakturan bifogad. Har ni inte fått något brev ber vi er meddela detta till ekonomi@svenskdrakklubb.se.

Avgiften för 2024 är oförändrad (250 kr/person och 750 kr/båt) och instruktioner om hur nya medlemmar betalar finns på vår hemsida.

Glöm inte att du som rorsman även måste ha en tävlingslicens för att kunna vara med och kappsegla. Basen är en ansvarsförsäkring som täcker dig under både svenska och internationella regattor. Du tecknar den genom att vara inloggad på Sailarena. Läs mer om tävlingslicensen här.

Välkommen till en ny säsong!