European Grand Prix

I slutet av oktober stod det klart att SWE 401 ”Team Nono” vunnit ännu en åtråvärd titel som bästa Corinthian i serien European Grand Prix i italienska Sanremo där man också knep ytterligare en trofé genom att vinna finalen i deltävlingen.

Efter att ha seglat två Grade 1 under 2021 (Dragør & Sanremo) stod denna gång konstellationen Martin Pålsson, Thomas Wallenfeldt och Peter Lindh som segrare bland många namnkunniga besättningar. Här märks särskilt SWE 404 med meriterade K-G Löhr, Jesper Bendix och Mads Hansen som inte låg långt bakom och slutade på en hedervärd andraplats sammanlagt (K-G & Co. kom också på tredje plats totalt och blev bästa Corinthian under Régates Royales 2021 och som även innefattade Franska mästerskapen!).

Med i Sanremo fanns också klasslegenden Björn Palmquist som har med Peter Hauff och Morten Gundersen ombord på SWE 407 ”Wild Iris”. Se en video av sista rundningen här och resultatlistan från finalen på denna länk.

Svensk Drakklubb är oerhört stolta över dessa prestationer och gratulerar å de varmaste! Vi upplever fortsatt en positiv trend i klassen över hela världen med god stämning och inspirerande insatser i stort och smått.