Läs vårt senaste nyhetsbrev

Kära Drakseglare,

Tjocka isar, snö och slask är inget hinder att segla Drake. Man tar ”helt enkelt” och byter breddgrad där Cannes, Cascais och Puerto Portals erbjuder ”Dragon Winter Series” med konkurrenskraftiga och uppskattade arrangemang. Flera svenska besättningar parkerade sina trailers där i höstas och ansluter nu under helger med träning och tävling på programmet.

På bilden ovan ser vi SWE 375 runda som första båt i en av flera lyckade seglingar. 
Klassens internationella spridning och sociala gemenskap är verkligen ett stort mervärde för dem som vill kunna segla under trivsamma former många månader på året. Svensk Drakklubb är behjälplig med att lotsa er rätt för att ordna logistik och anmälan inför säsongen 2019/2020. Kontakta oss gärna för mer information.

Medlemsavgift

Vi ber er att snarast möjligt betala medlemsavgiften som är obligatorisk för hela besättningen samt båten för att delta vid träning och tävling. Detsamma gäller tävlingslicensen som bör innehas av alla ombord för ett fullgott personligt försäkringsskydd. Alla medlemmar får i år också IDA’s magasin sänt till sig via posten. Läs mer om hur du betalar här.

SM/NM 2019

Trots att vi bara kommit in i februari månad är det hög tid att förbereda och anmäla sig till flera evenemang. Sedan länge står det klart att årets SM och NM seglas i Mönsterås den 8-10 augusti. Denna plats stod som värd för SM redan 1969 varför det blir ett fint jubileum för klubben och vi är mycket förväntansfulla på att få segla i dessa vatten. Klubbens ordförande Peter Johansson har redan publicerat N.O.R. på Sailarena och anmälan är öppen. Ni hittar länken här

Från SM i Drake 1969. SWE187 ”Drakbruden” (Jörgen Stenholm), SWE 191 ”Fan” (Bengt Hühner), SWE 194 ”Galejan” (Fam. Palmqvist), SWE 193 ”Nausica” (Björn Unger).

Träningsläger

På västkusten arrangeras ett träningsläger på Marstrand med vår danske vän och proffstränare Bo Selko den 27-28 april. Programmet publiceras inom kort men redan nu går det att anmäla sig till info@svenskdrakklubb.se. Priset är 3,500 kr per besättning (vid 6 båtar) och anmälan är bindande och inkluderar sjösättning och upptagning. Under helgen arrangeras en gemensam middag och after-sail.

Möt våren i Danmark

Den 11-12 maj är vi inbjudna att segla årets första regatta i Norden. På Hellerup Sejlklub arrangeras Spring Cup och anmälan är öppen genom Manage2Sail. Våra trevliga och ambitiösa grannar erbjuder genom Stena Line 25% rabatt på överfarten från Sverige till Frederikshavn. Likaså ställer de upp med fina erbjudanden på boende och uppställning av trailer. Platsen på färjan bokar du genom ett mail hit.

Den 25-26 maj – två veckor efter Spring Cup – seglas Öresundsmästerskapen på samma plats varför man har god anledning att lämna kvar båten i Hellerup. Anmälan är redan öppen (länk till anmälan). Det Danska Mästerskapet seglas i Frederikshavn den 24-25 augusti. Också här är anmälan öppen genom Manage2Sail.

Som ett sista budskap på temat Danmark har Dansk Drageklub infört ett lotteri bland de tio första båtarna som anmäler sig till deras regattor. Vinnaren i varje dragning får gratis deltagande på regattorna i Hellerup och fritt boende i Frederikshavn för hela besättningen under Danska Mästerskapen. Har ni frågor kring arrangemangen, logistiken etc. går det bra att kontakta Svensk Drakklubb eller Søren Hvalsø på denna e-post.

Regattakalender för 2019

Årets regattakalender är nu komplett och nedan ser ni både svenska och internationella regattor (fet stil = ranking). Håll utkik på vår hemsida för när övriga anmälningar blir tillgängliga.

11-12 maj: Spring Cup, Hellerup Sejlklub (DK)
25-26 maj: Øresundsmästerskapen, Hellerup (DK)
25-26 maj: Pelle Gedda-pokalen/KSSS Saltsjöbadsregatta
25-26 maj: Vikane Cup, Hankø (N)
6 juni: Klassiska Regattan (GKSS), Långedrag (S)
8-9 juni: Emtunga Cup, Marstrand (S)
9-14 juni: Dragon Gold Cup, Medemblik (NL)
27-30 juni: Hankø Race Week (N)
8-10 augusti: SM/NM, Mönsterås Segelklubb (S)
20-22 augusti: Kongens Serie, Oslo (N)
23-25 augusti: Danska Mästerskapen, Frederikshavn (DK)
6-8 september: Norska Mästerskapen, Fredrikstad Seilforening (N)
28-29 september: Oktoberpokalen/Silverasken, Saltsjöbaden (S)
7-11 oktober: 90th Anniversary Regatta, San Remo (I)

Svensk Drakklubb på Båtmässan

I samband med Båtmässan i Göteborg arrangeras Meetingspot som är ett välbesökt forum för seglingssporten under ledning av Brandspot. I år samtalade Martin Pålsson, Hugo Stenbeck och Robert Sinclair om klassiska skönheter och satsningen på Dragon Gold Cup på Marstrand 2021. De många gästerna fick lyssna till kloka och inspirerande ord om hur klassen har utvecklats positivt under sin 90-åriga historia. På plats på mässan finns också en av Sveriges vackraste trädrakar – Lasse Molses ”Da Capo” som kan ses i hallen för klassiska båtar. Väl värt ett besök!

Följ oss i sociala medier

Avslutningsvis vill vi uppmärksamma er på att vi har ett konto på Instagram där vi regelbundet informerar om aktuella händelser.

På återhörande!