Nyhetsbrev, Mars 2022

Kära Drakeseglare,

Oroligheterna i världen avlöser varandra och vi påminns om mänsklighetens sårbarhet och tillkortakommanden. Vi tänker på dem som far illa i Ukraina och ber för ett snabbt slut på en overklig men högst påtaglig situation. Med detta starkt närvarande vill Svensk Drakklubb ändå låta våra ambitioner leva om en fin säsong med mycket segling och gemenskap.

Peter Kolni 1948-2022

En av Sveriges mest meriterade seglare och en mångårig vän av Drake har gått bort i en ålder av 73 år. Peter Kolni var en ödmjuk person som med sina uppmuntrande och inspirerande ord bidrog till en positiv atmosfär. Med erfarenhet från tre OS och många mästerskap var Peter en betydande och aktiv kraft inom vår klass och kommer vara mycket saknad. Våra tankar går till hans familj.

Klubbkväll hos North Sails

Torsdag den 17 mars kl. 18-20 bjuder Svensk Drakklubb in till en klubbkväll hos North Sails på Hulda Mellgrens gata 1 i Göteborg. Våra medlemmar får möjlighet att ta del av kunskap och tips från loftets representanter och övriga medlemmar. Vi bjuder på lättare mat och dryck. Anmälan sker genom e-post på denna länk senast den 11 mars. Meddela eventuella allergier. Varmt välkommen!

Bryggsegling i Långedrag

Söndag den 10 april arrangeras årets första ”bryggsegling” på GKSS i Långedrag. Detta är ett tillfälle för våra medlemmar att ta del av erfarenheter från våra mer etablerade seglare i Drake. Det är också ett tillfälle att träffas och planera säsongen och kanske finna en ny besättningsmedlem.

Vi utgår från en sjösatt båt i hamnen och låter vår genomgång kretsa kring grundläggande förberedelser inför vårens träning och kappsegling. Vi börjar kl. 10 och avslutar ca kl. 14. Seglarkrogen i Långedrag har öppet för lunch men behöver veta om antal gäster. Meddela därför om ni vill äta lunch när ni anmäler ert deltagande på denna länk senast den 3 april. Väl mött i Långedrag!

Medlemsavgift 2022

Medlemskapet i Svensk Drakklubb är obligatoriskt för alla aktiva rorsmän och gastar och hjälper klubben att arrangera våra aktiviteter. Avgiften bidrar också till arbetet med att representera svenska intressen internationellt genom IDA (International Dragon Association) dit vi betalar en avgift baserad på antalet aktiva båtar.

Under 2020 introducerade vi ett nytt system i Bokio för att fakturera medlemsavgiften. Det innebär att ni får ett mail från ”Bokio” med fakturaunderlag till den e-postadress vi har registrerad. Har vi ingen e-postadress så får ni betala ”manuellt” genom Swish. Meddela dock gärna byte av post- och e-postadress till ekonomi@svenskdrakklubb.se så detta kan justeras i vårt register.

Avgiften för 2022 är oförändrad (250 kr/person och 750 kr/båt) och instruktioner om hur ni betalar finns på vår hemsida.

Glöm inte att du som rorsman även måste ha en tävlingslicens för att kunna vara med och kappsegla. Basen är en ansvarsförsäkring som täcker dig under både svenska och internationella regattor. Du tecknar den genom att vara inloggad på Sailarena. Läs mer om detta hos Svenska Seglarförbundet.

På återhörande!