Nyhetsbrev, mars 2023

Kära Drakeseglare,

I vår arrangerar vi ett flertal aktiviteter som förberedelser inför en ny säsong på vattnet. Som tidigare koncentrerar vi dessa till Göteborg och Långedrag (GKSS) under våren varefter vi flyttar upp till Marstand i juli, augusti och september.

Nedan finner ni tider för aktiviteter i mars men skriv redan nu in även den 16 april (Bryggsegling i Långedrag) och 22-23 april(Träningshelg med kappsegling) i kalendern. Vi återkommer med mer information och anmälan till detta.

Klubbkväll hos North Sails

Tisdagen den 28 mars klockan 18-20 bjuder Svensk Drakklubb in till en klubbkväll hos vår partner North Sails på Hulda Mellgrens gata 1 i Göteborg.

Ni får då möjlighet att ta del av kunskap och tips från loftets representanter och övriga medlemmar. Vi bjuder på lättare mat och dryck. Anmälan sker genom e-post på 
denna länk senast den 21 mars. Meddela eventuella allergier. 

Kappseglingsregler med Claes Lundin

Den 30 mars klockan 18-20 arrangerar vi en digital föreläsning om kappseglingsregler under ledning av den meriterade domaren Claes Lundin. Idag är Claes huvuddomare på Allsvenskan i segling och regelrådgivare åt det svenska landslaget. 

Vi får ta del av Claes långa erfarenhet av situationer som utgår från vår klass och ge oss förutsättningar för säkrare och bättre segling. Värt att nämna i sammanhanget är att de nya kappseglingsreglerna för 2021-2024 kan laddas ner här eller så kan du köpa en fysisk kopia i Seglarförbundets webbshop.

Ingen föranmälan krävs men ställ gärna din fråga till Claes redan idag via e-post till Svensk Drakklubb.

Anslut till föreläsningen i tid (via Teams) på denna länk.

Medlemsavgift 2023

Medlemskapet i Svensk Drakklubb är obligatoriskt för alla aktiva rorsmän och gastar och hjälper klubben att arrangera våra aktiviteter. Avgiften bidrar också till arbetet med att representera svenska intressen internationellt genom IDA (International Dragon Association) dit vi betalar en avgift baserad på antalet aktiva båtar.

Under 2020 introducerade vi ett nytt system i Bokio för att fakturera medlemsavgiften. Det innebär att ni får ett mail från ”Bokio” med fakturaunderlag till den e-postadress vi har registrerad. Har vi ingen e-postadress så får ni betala ”manuellt” genom Swish. Meddela dock gärna byte av post- och e-postadress till ekonomi@svenskdrakklubb.se så detta kan justeras i vårt register.

Avgiften för 2023 är oförändrad (250 kr/person och 750 kr/båt) och instruktioner om hur ni betalar finns på vår hemsida.

Glöm inte att du som rorsman även måste ha en tävlingslicens för att kunna vara med och kappsegla. Basen är en ansvarsförsäkring som täcker dig under både svenska och internationella regattor. Du tecknar den genom att vara inloggad på Sailarena. Läs mer om detta hos 
Svenska Seglarförbundet.

På återhörande!