Rapport från Båtmässan i Göteborg

Martin Pålsson, Hans Wallén och Christoffer Meyer på scen.
Den 5 februari var Svensk Drakklubb på Båtmässan i Göteborg för att bland annat tala om Dragon Gold Cup, träningsläger, årets kappseglingar och Drakbörsen. I publiken fanns ett fyrtiotal intresserade som fick lyssna till Hans Walléns erfarenheter i klassen och om segling i stort. Hans meriter inom segling är imponerande och med ett brett perspektiv blev det ett ärligt och underhållande samtal med Svensk Drakklubbs Martin Pålsson om framtiden för en båt med så utmärkande kvaliteter.
Marcus Blomberg från Marstrands Segelsällskap (MSS) redogjorde tillsammans med Thomas Rahm från GKSS för vad som avgör ett lyckat arrangemang på land och till havs och vad som gör Marstrand till en unik och lämplig plats för regattor. Vi kan konstatera att ambitionsnivån från alla håll är mycket hög och att vår goda framförhållning är skälig för att detta skall bli ihågkommet som det bästa Dragon Gold Cup i historien.
Vi fick också ett mycket intressant föredrag av Björn Palmquist om hur en av de tre ursprungliga och fortfarande aktiva Drakarna, DS2 ”Galejan”, kom till på Hjalmar Johanssons varv vid Kungsviken på norra Orust och hur familjen nyttjat sin båt under alla år. En härlig redogörelse och förklaring på varför en mångfacetterad och vacker segelbåt blivit älskad världen över.
Drakbörsen blev också påtalad och intresset för att både köpa och hyra båt väcktes genom att visa på båtens materiellt solida egenskaper och vad en spekulant bör tänka på. Idag finns många fina, välskötta båtar på marknaden för dem som vill komma in i gemenskapen och vi uppmuntrar alla våra medlemmar och vänner att sprida budskapet och fortsätta vara goda ambassadörer för klassen.
Stort tack till alla som kom förbi och till fotograf Dan Ljungsvik som bidrog med ett fantastiskt bildspel.