Wärdscupen 2024

Dragonistas,

Wärdscupen är etablerat som sommarens verkliga höjdpunkt och vi är stolta att kunna bjuda in till 2024 års upplaga!Vid åtta tillfällen kappseglar vi i södra inloppet och på fjorden i fleet-race arrangerat av Svensk Drakklubb och utfört av ideella krafter under ledning av Kajsa Eckerström.

Poängberäkningen utformas så att en besättning inte behöver vara med vid alla seglingar utan ges flexibilitet att deltaga. Långa seglingar ger dubbla poäng och under cupens två sista tillfällen tripplas poängen för största möjliga 
spänning.

Vid varje tillfälle har deltagande besättningar specialpris på mat på Wärdshuset. Vid bordsbokning för lunch på telefon 0303-603 69hänvisar ni till Wärdscupen.

Vi har även specialpris på Marstrands Kurhotell i mån av plats. Ni skickar er förfrågan om rum i god tid till denna e-post.

Vi uppmuntrar även besättningar att vara med på informell träning under fredagar och söndagar så att långväga gäster får ut mesta möjliga av sin tid på ön. Vi använder Svensk Drakklubbs WhatsApp-slinga för västkusten i dessa fall. Det gäller även om man söker en besättningsmedlem för att kunna vara med.

Datum och tider för cupen finner ni nedan. Angiven tid avser första varning och platsen för kappsegling är enligt nedan om inget annat meddelas:

  • Torsdag 4 juli: 18:00 (Söder)
  • Lördag 6 juli: 11:00 (Fjorden)
  • Torsdag 11 juli: 18:00 (Söder)
  • Lördag 13 juli: 11:00 (Fjorden)
  • Torsdag 18 juli: 18:00 (Söder)
  • Lördag 20 juli: 11:00 (Fjorden)
  • Torsdag 25 juli: 18:00 (Söder)
  • Lördag 27 juli: 11:00 (Fjorden) (avslutas med långlunch och prisutdelning på Marstrands Wärdshus)

Anmälan och kommunikation

Anmälan till Wärdscupen sker genom inbetalning av 2,000 kr per besättning via SWISH till 0725-63 38 38 samt med segelnummer, namn och tröjstorlekar för hela besättningen till denna länk 
senast den 16 juni.

Vi använder den separata WhatsApp-gruppen från förra året och som man kan ansluta till på denna länk. Här finner ni aktuell information så aktivera funktionen för notiser i denna grupp så att ni inte missar viktiga meddelanden. På havet använder vi VHF-radio.

Båtplats och kran

Båtar kan med fördel boka plats i Marstrands Hamn för att ligga i vattnet mellan två tillfällen. Använd denna länk för att komma till bokningssidan. Nyttjande av kranen i Fiskehamnen förutsätter medlemskap i MSS samt kunskap om handhavande. Hör gärna av er med frågor till info@svenskdrakklubb.se och glöm inte att alla i besättningen måste ha betalt sin medlemsavgift!

”Segla ut och se gla’ ut”

Välkommen till Marstrand!